Vacaturebank Junior engineer bovenleiding

Vacature Junior engineer bovenleiding

Vacaturenaam

Junior engineer bovenleiding 

Bedrijfsnaam

Arcadis Nederland BV

Werkzaam via detacheringsbureau (ja of nee)

Nee

Locatie

Amersfoort

Uren per week

32-40

Korte omschrijving (max. 5 zinnen)

Gaat jouw hart sneller kloppen van het spoor en vind je het leuk om in een internationale setting te werken? Dan hebben wij dé baan voor jou!

In deze functie houd je je bezig met de engineering van de bovenleiding van het spoor. Jouw uitdaging is om de klantvraag goed te vertalen naar een oplossing.

 

Functie omschrijving

Zoals je vast gelezen en gehoord hebt in verschillende nieuwsmedia wordt er de komende jaren veel geïnvesteerd in bestaande en nieuwe rail infrastructuur. Als Arcadis Nederland zijn we hier nauw bij betrokken. De Nederlandse markt in combinatie met ontwikkelingen in het buitenland geeft ons een goed perspectief voor de toekomst.

Binnen onze werkstroom “Studies en Engineering” zijn we op zoek naar een jonge enthousiaste teamplayer met een passie voor techniek.
In deze functie houd je je bezig met de engineering van de bovenleiding van het spoor. Jouw uitdaging is om de klantvraag goed te vertalen naar een oplossing. Wat is de vraag achter de vraag die de klant stelt? Hoe pak je het ontwerp op en hoe ga je zorgen voor de integraliteit van het ontwerp? Je werkt hierbij veel samen met nationale en internationale collega’s, dus het is belangrijk dat je het leuk vindt om internationale contacten te onderhouden.

We zullen je wegwijs maken in de wereld van de bovenleiding. Hier gaat ontzettend veel interessante techniek achter schuil. Een wereld waarin men zich dagelijks bevindt. Jouw werk is dus daadwerkelijk zichtbaar en je verbetert hiermee de infrastructuur van Nederland.
Als junior engineer maak je kennis met verschillende werkvelden die een relatie hebben met de bovenleiding, denk hierbij aan groepen die werken aan Baan & Spoor en Kabels & Leidingen. Hierdoor leer je de rail wereld goed kennen. Een mooi voorbeeld waarin de verschillende disciplines samenkomen is het project van de Uithoflijn.Naast ontwerpen zullen je werkzaamheden bestaan uit:

  • Het opstellen van contractdocumenten.
  • Het schrijven, optimaliseren, analyseren en beheren van data en tooling ter verbetering van het ontwerpproces.
  • Onder begeleiding van een ervaren collega integraal afstemmen van het ontwerp.

Je komt te werken op onze vestiging in Amersfoort (stationslocatie) binnen de divisie infrastructuur. Als werkstroom zijn we continu bezig om ons ontwerpproces te verbeteren. We werken steeds meer met BIM (Bouwwerk Informatie Model) en we werken conform SE (Systems Engineering).

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een nieuwsgierige teamplayer die systematisch en accuraat werkt, initiatieven neemt en in oplossingen denkt. Belangrijk is dat je altijd blijft denken aan het belang van de klant. Jij bent tenslotte de spil tussen de klant en (internationale) collega’s. Concreet ben jij diegene die:

  • een afgeronde hbo-opleiding richting werktuigbouw of civiele techniek in de pocket heeft;
  • behendig is met AutoCad en/of Microstation;
  • een goede Nederlandse en Engelse communicatiestijl hebt in woord en geschrift;
  • graag wil meedenken over nieuwe ontwikkelingen in het ontwerpproces.

Daarnaast is kennis van programmeertaal een pre. Graag lezen wij in je motivatiebrief over jouw affiniteit met rail en/of bovenleiding.

Arbeidsvoorwaarden

Binnen Arcadis is volop ruimte voor vernieuwende ideeën en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden om jouw talent ten volste te benutten. Populaire programma’s voor jonge Arcadianen zijn Global Shapers en het Imagineers programma. Ook The Young Part, een actieve jongerenvereniging binnen Arcadis, zorgt voor een netwerk buiten jouw team of project. Lees ook de blogs van jonge Arcadianen over hun dagelijkse werkzaamheden.

Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Info over het bedrijf

Onze visie is onze passie: Improving the quality of life. Deze passie, onze mensen en de samenwerking met de klant geven ons de kans om de toekomst van de wereld vorm te geven. Dag in dag uit. Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus team. De mogelijkheid om samen te werken met verschillende (technische) disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis.

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Samen met onze klanten werken we aan uitzonderlijke en duurzame projecten op basis van onze brede marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten. Ook ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.

 

Voor- en achternaam

Ben jij diegene die ons team gaat versterken? We dagen je uit te solliciteren!

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Raïscha O’Prinsen, via telefoonnummer +31 (0)6 5073 6808 of via raischa.oprinsen@arcadis.com.  Wij ontvangen graag uw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Telefoon

E-mail

Link naar de website

https://vacatures.werkenbijarcadis.nl/vacatures/details/junior-engineer-bovenleiding/solliciteer/