s.v. Trifonius

Vacature Junior Adviseur Risicomanagement

Vacaturenaam

Junior Adviseur Risicomanagement

Bedrijfsnaam

Boskalis Nederland

Werkzaam via detacheringsbureau (ja of nee)

Nee

Locatie

Rotterdam

Uren per week

32 t/m 40 uur

Korte omschrijving (max. 5 zinnen)

Als Junior Adviseur Risicomanagement ga je tijdens de tenderfase met het tenderteam de risico’s in kaart brengen.  Je bekijkt welke positieve en negatieve gebeurtenissen invloed kunnen hebben op de voorbereiding en uitvoering van een project.  Verder organiseer je workshops voor het in kaart brengen van kansen en risico’s. Op basis van de geïnventariseerde risico’s’ ga je kijken wat de impact is in termen van kosten, tijd, veiligheid en reputatieschade. Tot slot ga je regelmatig naar de projecten voor een tussentijdse risicoanalyse in de vorm van een Monte Carlo Analyse.

Functie omschrijving

Ben je recent afgestudeerd aan een economische of technische HBO-opleiding? Kijk je vol verwondering naar de video’s van de projecten van Boskalis? Denk je geregeld: ‘Wat zou het gaaf zijn om een bijdrage te leveren aan indrukwekkende infrastructurele projecten?’ Zoek je een functie met zowel een economisch als een technisch component? Bezit je over een goed stel hersens en wil je in korte tijd veel leren? Lees dan snel verder, want Boskalis Nederland is op zoek naar een Junior Adviseur Risicomanagement. Dé ideale functie voor een ambitieuze starter of een young professional die graag de stap wil zetten naar risicomanagement! 

De projecten waar Boskalis Nederland aan werkt zijn technisch complex en veranderen letterlijk de kaart van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan projecten zoals de aanleg van vogelparadijs Markerwadden, de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAAone) of de realisatie van Buitenring Parkstad Limburg. Je kunt je voorstellen dat er risico’s gemoeid zijn met de uitvoering van de projecten en dat we op voorhand de risico’s én de kansen in kaart willen hebben. Als Junior Adviseur Risicomanagement ga je hier een belangrijke rol in spelen voor zowel grote als kleine projecten.Uiteraard ben je benieuwd wat je als Junior Adviseur Risicomanagement gaat doen:

  • Tijdens de tenderfase ga je samen met het tenderteam de risico’s in kaart brengen. Je bekijkt welke positieve en negatieve gebeurtenissen invloed kunnen hebben op de voorbereiding en uitvoering van een project.

  • Voor het in kaart brengen van de kansen en risico’s organiseer je workshops en probeer je antwoord te krijgen op vragen zoals: Wat is de contractuele context van het project? Hebben we de juiste kennis en expertise in huis? Welke kansen kunnen we benutten? Tijdens welke activiteiten kunnen onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden? Waar hebben we wel en waar hebben we geen invloed op? Welke raakvlakken kunnen we identificeren? En hoe kunnen we deze risico’s beheersen en kansen benutten?

  • Op basis van de geïnventariseerde risico’s’ ga je kijken wat de impact is in termen van kosten, tijd, veiligheid en reputatieschade. Afhankelijk van het project leg je de beheersmaatregelen vast in een risicobeheersplan.

  • Na het succesvol binnenhalen van een tender zit jouw taak er niet op. Je gaat regelmatig naar de projecten voor een tussentijdse risicoanalyse in de vorm van een Monte Carlo Analyse. En nee, het is niet erg dat je hier nog geen ervaring mee hebt.

In de rol van Junior Adviseur Risicomanagement krijg je veel verantwoordelijkheid. Maar niet gevreesd, je kunt rekenen op uitstekende begeleiding van een ervaren Risico Manager. Ook het volgen van opleidingen en cursussen behoort tot de mogelijkheid, zoals een basis cursus risicomanagement.

Functie-eisen

Jij bent de Junior Adviseur Risicomanagement waar we naar op zoek zijn als je het volgende meeneemt:

  • Een afgeronde HBO-opleiding in een economische of technische richting.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Affiniteit techniek en interesse in de projecten van Boskalis.
  • De volgende kenmerken zijn op jou van toepassing: resultaatgericht, analytisch, proactief en leergierige instelling.

Tot slot ben je woonachtig in het groot Randstedelijk gebied.

Arbeidsvoorwaarden

Werken bij Boskalis Nederland als Junior Adviseur Risicomanagement betekent werken in een organisatie met korte lijnen en zowel top-down als bottom-up verloopt de communicatie soepel. Onze organisatie wordt gekenmerkt door de kernwaarden ondernemerschap, passie & trots, lerend vermogen, ondersteunend samenwerken en professionaliteit. De werksfeer kan getypeerd worden als prettig informeel. Oog voor kwaliteit en dienstverlening hebben we binnen onze organisatie hoog in het vaandel staan.

Ook vinden we het erg belangrijk dat onze medewerkers zich zowel vakinhoudelijk als persoonlijk ontwikkelen. Je kunt op ons verzoek en op eigen initiatief opleidingen en cursussen volgen. We vergoeden je opleiding voor 100% als deze past bij je functie-inhoud of je loopbaanontwikkeling.

Info over het bedrijf

In de rol van Junior Adviseur Risicomanagement kom je te werken bij Boskalis Nederland. Boskalis Nederland is als onderdeel van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. de business unit die actief is op de Nederlandse markt. We treden op als opdrachtnemer van omvangrijke en complexe projecten en/of als partner in Design & Construct opdrachten. We participeren in publiek-private projecten en zijn medeontwikkelaar van nieuwe ruimte en natuur. Als partner van de klant realiseren wij complexe infrastructurele werken binnen de keten van ontwerp, projectmanagement en uitvoering. We streven ernaar onze oplossingen zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en te realiseren. Onze voornaamste opdrachtgevers zijn Rijkswaterstaat, provincies, waterschappen, gemeenten en private opdrachtgevers.

Boskalis Nederland heeft kantoren in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nieuw-Vennep. Bij onze organisatie zijn circa 1.000 medewerkers werkzaam en wordt een gezamenlijke omzet gerealiseerd van zo’n € 500 mio.

 

Voor- en achternaam

Rose-Mary Joppe

Telefoon

+31 6 83791438

E-mail

Rose.m.joppe@boskalis.com

Link naar de website

Klik hier