Vacature Afstudeer(stage) keuzehulp verduurzamen woningen

Vacaturenaam

Afstudeer(stage) keuzehulp verduurzamen woningen

Bedrijfsnaam

Arcadis Nederland BV

Werkzaam via detacheringsbureau (ja of nee)

Nee

Locatie

Amersfoort, Rotterdam en Den Bosch

Uren per week

32-40

Korte omschrijving (max. 5 zinnen)

Het ontwikkelen van een keuzehulp om burgers te helpen bij het verduurzamen van hun woning.

 

 

 

Functie omschrijving

Het valt op dat veel burgers afwachten met het verduurzamen van hun woning omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Meestal begint de zoektocht online en komen burgers terecht op 10 á 20 verschillende websites. Het is onduidelijk welke website betrouwbaar is, wat wel en wat niet werkt. Burgers haken hierdoor af om hun woning te verduurzamen. Burgers hebben behoefte aan laagdrempelig, onafhankelijk en persoonlijk advies voor het verduurzamen van hun woning.

De meeste websites die burgers tegen komen zijn alleen gericht op de fysieke staat van de woning en niet op de bewoners van de woning. Zij hebben verschillende beweegredenen om hun woning te verbeteren; comfort verhogen, verduurzamen, onderhoud of vanuit een financieel oogpunt. Daarnaast zijn er veel zorgen bij burgers, zo komt er een gasloze samenleving aan wat veel vragen met zich mee brengt. Wat moet en kan ik doen om mijn woning gasloos te maken? Wie gaat dit betalen?

Vanuit een maatschappelijk oogpunt wil Arcadis een keuzehulp ontwikkelen voor het verduurzamen van woningen die verduurzamingsmaatregelen laat aansluiten op de fysieke staat van de woning en de beweegredenen van de bewoner(s) meeneemt om zo tot een laagdrempelig en persoonlijk advies te komen. Dit wil ze idealiter samen doen met Motivaction en HierVerwarmt.

Binnen deze afstudeer/stageopdracht is jouw taak om samen te werken met verschillende partijen om een onafhankelijke keuzehulp te ontwikkelen. Je gaat op zoek naar manieren om de keuzehulp te onderscheiden van andere online tools en je past kennis en expertise van binnen en buiten Arcadis toe om tot een persoonlijk advies te komen voor burgers om hun woning te verduurzamen. Je onderzoekt de mogelijkheden om de keuzehulp vanuit verschillende beweegredenen in te steken en de zorgen van burgers weg te nemen. Je einddoel is een onderscheidende tool die burgers helpt bij het verduurzamen van hun woning. Er is al een start gemaakt met het onderzoek door een groep eerdere studenten. Vanuit deze aanpak kun je snel aan de slag.

Functie-eisen

Gewenste opleiding(en) (HBO/WO), idealiter in laatste fase van de studie.

Wij zijn op zoek naar studenten die:

  • Pro-actief zijn.
  • Zelfstandig werken en zelf op zoek gaan naar feedback en coaching.
  • Een netwerker zijn, graag nieuwe mensen ontmoeten en in zijn voor een praatje.
  • Een brede interesse hebben op het duurzaamheidsvlak.
  • Generieke kennis hebben, maar niet beroerd om even de diepte in te duiken.
  • De combinatie kunnen leggen tussen techniek en gedrag (‘techneuten met alfa genen’).

Arbeidsvoorwaarden

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancy-organisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten. Onze missie daarin is: Improving quality of life. Daarbij staan duurzaamheid en inclusiviteit & diversiteit hoog in het vaandel.

Binnen de verschillende onderdelen van Arcadis bieden wij studenten een kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. Jaarlijks kiezen meer dan 150 studenten voor Arcadis. In de meeste gevallen bepalen onze projecten de globale inhoud van de stage dan wel de afstudeeropdracht. Echter de daadwerkelijke invulling van de stage c.q. het afstuderen komt in samenspraak met de student tot stand. Tijdens je stage heb je de mogelijkheid je werk flexibel in te delen, qua locaties en tijden. Daarnaast kun je collega’s leren kennen door bijvoorbeeld deel te nemen aan activiteiten van The Young Part. Goed om te weten dat Arcadis een stagevergoeding verstrekt en veel stagiairs/afstudeerders doorgroeien naar junior posities.

Info over het solliciteren

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Rosanne Melissen, Campus Recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 11251821 of via rosanne.melissen@arcadis.com. Wij ontvangen graag in pdf jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Om jouw sollicitatie goed te kunnen beoordelen ontvangen wij, in pdf, via de button “direct solliciteren” een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
•           reden sollicitatie
•           maximale reisbereidheid
•           beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
•           taalbeheersing

Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Voor- en achternaam

Kasper Doppen

Telefoon

zie in tekst

E-mail

Link naar de website

www.werkenbijarcadis.nl

 

link naar de vacature: https://vacatures.werkenbijarcadis.nl/vacatures/details/afstudeerstage-keuzehulp-verduurzamen-woningen/

en daarop kun je ook sollicteren.