Vacature Junior specialist railstudies & treinbeveiliging

Vacature Junior specialist railstudies & treinbeveiliging

Vacaturenaam

Junior specialist railstudies & treinbeveiliging

Bedrijfsnaam

Arcadis Nederland BV

Werkzaam via detacheringsbureau (ja of nee)

Nee

Locatie

Amersfoort

Uren per week

32-40

Korte omschrijving (max. 5 zinnen)

Ben jij de starter die zich in een breed werkveld wil ontwikkelen tot ervaren specialist?

Functie omschrijving

Zo zou je dag eruit kunnen zien!
Nog een half uur en dan moet de eerste trein vertrekken… Je hebt de test van het beveiligingssysteem samen met collega’s bijna afgerond je loopt nog tegen enkele storingen aan. Je bent betrokken geweest bij de hele engineeringsfase en toch is de praktijk weerbarstig. De tijd begint te dringen, iedereen is betrokken en ondanks de stress opereert het team maximaal. Geslaagd! De test is afgerond de systemen en het spoor zijn op tijd in dienst. Het team kijkt met trots naar de eerste trein die vlekkeloos en storingsvrij kan vertrekken. De kers op de taart na een lange voorbereiding van ontwerp tot realisatie in samenwerking met de klant, aannemers en nog vele andere partijen.

Wat je doet
Als junior specialist is jouw werk erop gericht om problemen op te lossen die ontstaan door gewijzigd gebruik van railinfrastructuur. In je dagelijkse werk word je uitgedaagd om duurzame en economisch voordelige oplossingen te ontwerpen die binnen de kaders van regelgeving en specifieke voorschriften van spoorbeveiliginginstallaties passen. Binnen het projectteam en de afdeling werk je daarbij aan diverse projecten en thema’s in de wereld van rail. Je bent verantwoordelijk voor de primaire werkzaamheden gericht op functionaliteit en veiligheid. Tijdens de uitvoering ben je op locatie aanwezig om te testen of jouw ontwerp juist wordt uitgevoerd. Je deelt de uitkomsten van jouw werk met collega’s en opdrachtgevers.

Als junior specialist krijg je te maken met diverse technieken en systemen die bijdragen aan een veilige spoorinfrastructuur. Van “proven technology” tot nieuwe beveiligingssystemen zoals ERTMS, alles om de trein veilig van A naar B te vervoeren. Jouw bijdrage is hierin cruciaal en je wordt gezien als “one of the few”. Binnen jouw werkveld krijg je ook te maken met de nieuwste inzichten in het uitvoeren van dergelijke projecten, bijvoorbeeld het gebruik van BIM (Bouwwerk Informatie Model) en SE (Systems Engineering). Jouw werkzaamheden zullen met name gericht zijn op het Nederlandse heavy- en lightrail spoorwegennet, maar projecten in het buitenland behoren zeker tot de mogelijkheden.

Je komt terecht in een team met veel diversiteit aan expertises. In onze groep kun jij jezelf breed ontwikkelen afhankelijk van waar je interesse ligt. Wil je weten hoe het is om als junior specialist in ons team te werken? Lees dan de blogs van Quin Lee Ali Hoesein.

Voorbeelden van projecten waaraan wij gewerkt hebben en werkzaam zijn:

  • ombouw van emplacementen zoals Den Haag, Zwolle, Driebergen-Zeist en Den Bosch;
  • engineering (greenfield) Hanzelijn;

ERTMS-aanpassing Zevenaar en Kijfhoek.

Functie-eisen

Het team treinbeveiliging is op zoek naar een starter die houdt van puzzelen en die accuraat en gefocust kan werken. Je leert terwijl je bezig bent, dus we zoeken iemand die enthousiast is om het vak te leren.

Jouw profiel:

  • afgeronde hbo/wo opleiding in een technische richting;
  • afgeronder minor railtechniek is een pre;
  • interesse in de spoorwereld;
  • affiniteit met ICT-tools en/of programmeren;
  • proactief, initiatief nemend en zelfstandig;
  • niet alleen technisch gericht, maar vooral ook vaardig met soft skills;

uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Arbeidsvoorwaarden

Onze visie is onze passie: Improving the quality of life. Deze passie, onze mensen en de samenwerking met de klant geven ons de kans om de toekomst van de wereld vorm te geven. Dag in dag uit. Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus team. De mogelijkheid om samen te werken met verschillende (technische) disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis.

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Samen met onze klanten werken we aan uitzonderlijke en duurzame projecten op basis van onze brede marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten. Ook ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.

Binnen Arcadis is volop ruimte voor vernieuwende ideeën en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden om jouw talent ten volste te benutten. Populaire programma’s voor jonge Arcadianen zijn Global Shapers en het Imagineers programma. Ook The Young Part, een actieve jongerenvereniging binnen Arcadis, zorgt voor een netwerk buiten jouw team of project. Lees ook de blogs van jonge Arcadianen over hun dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Info over het bedrijf

Voor- en achternaam

Raïscha O’Prinsen

Telefoon

+31 (0)6 5073 6808

E-mail

raischa.oprinsen@arcadis.com

Link naar de website

Klik hier