Wintersport BE 2016 één groot succes

Bestand 11-02-16 17 09 34Vanaf 22 januari tot en met 31 januari jongstleden zijn we met 54 enthousiaste Built Environment studenten op wintersport geweest. Vrijdag 22 januari stond er een bus klaar om ons richting Saint-Françios-Longchamp te vervoeren. Na een nacht doorrijden zijn we op zaterdagmorgen vroeg aangekomen op onze eindbestemming.

Menigeen heeft die dag al heerlijk op de ski’s of het snowboard gestaan om de eerste afdalingen te maken. Anderen hebben zich deze dag vermaakt door rustig te wandelen of een terrasje te pakken totdat we onze appartementen in konden. Alle 54 studenten waren opgedeeld in 10 appartementen. Op zondag morgen is iedereen de berg opgegaan om van de sneeuw en de omgeving te gaan genieten. Sommige hebben weinig van de omgeving gezien, zij hebben zich alleen gefocust op de pistes. Op deze dag zijn ook de skilessen begonnen voor diegenen die het skiën niet onder knie hadden of gewoon weer even moesten wennen aan het skiën. Onder leiding van een goede skileraar is deze klas het skiën bijgebracht, menig student kon aan het eind van de week van de rode piste af!

De rest van de week hebben we al skiënd, boardend en après-skiënd doorgebracht. Regelmatig hebben we boven bij een berghut gezamenlijk geluncht waarna iedereen weer heerlijk zijn eigen weg kon gaan. De hele week waren de weergoden ons goed gezind en hebben ons getrakteerd op een hele week zon! De pistes moesten het jammer genoeg met evenveel zon doen, dan ons, en dat kwam de kwaliteit van de pistes  op de laatste 2 dagen niet ten goede. Echter mocht dat de pret niet drukken! Jammer genoeg zijn er wel 2 ziekenhuisbezoeken en 1 EHBO post bezoek nodig geweest, tijdens deze wintersport. Een week na terugkomst, mag het gelukkig met alle 3 weer redelijk gaan. Op de laatste dag had een gedeelte van de groep genoeg van alle kou en heeft een welness center bezocht om weer even heerlijk te ontspannen na een lange week skiën en boarden. Op zaterdagavond stond er weer een bus klaar die ons weer richting Arnhem zou vervoeren. Na een reis van bijna 13 uur, was bijna iedereen weer thuis. 1 van de ziekenhuisbezoekers mocht nog niet het ziekenhuis verlaten op het moment dat de bus richting Nederland vertrok. Hij is de dinsdag daarop met een ambulance naar Nederland gereden.

Al met al was het een super geslaagde week waarin een ieder heeft genoten van het skiën, het boarden, de après-ski of van alle drie. Via deze weg wil ik Traagheid bedanken voor deze wintersport. De lat, om deze wintersport volgend jaar te overtreffen, is enorm hoog gelegd!

Om af te sluiten met de term die Traagheid zelf ook altijd gebruikt: ALLEEN MAAR LIEFDE!!