BIM Congres

BIM congres 19 november 2015Op 19 november 2015 is er een BIM congres geweest speciaal voor de 3de jaars bouwkunde studenten. Voor dit congres waren 3 speciale gastsprekers uitgenodigd die alle drie met vernieuwende kwamen voor bij de studenten.

Hans Nijssen, van Nijssen management & advies BV, kwam de studenten vertellen over de verschillende BIM-rollen die weggelegd zijn voor de studenten in de bouw. Hierbij keek hij in samenwerking met de studenten naar de persoonlijke karakteristieken van de studenten en borduurde hier op voort. Waar zal jij als student zelf straks komen te staan, kijkende naar je eigenschappen? Voor vele studenten was dit ook echt een eyeopener!

Fred Janssen, van 2c Management, heeft BIM vooral neergezet in het kader van het bouwproces. Hij vertelde over cruciale fouten die worden gemaakt in het huidige BIM-circuit. Verder had hij het over de Informatie en Data Management ontwikkelingen, want modelleren kunnen de studenten, maar alles omtrent de informatie die het BIM model (kan) bevat(ten), is nog relatief nieuw voor de studenten.

Om de studenten nog even extra te prikkelen kwam Job van Hardeveld, van CADAC Group, de studenten vertellen over virtual reality en augmented reality. Wat gaat het beteken voor de bouwwereld en hoe kan je bouwkundige model gaan tonen aan een opdrachtgever of eindgebruiker? Als mooie afsluiter heeft Job van Hardeveld ook een Oculus Rift meegenomen om de studenten mee te nemen in een achtbaan, een Zwitsers chalet of ‘gewoon het CADAC kantoor uit Vianen’.

Al met al een leerzame middag voor de studenten!