AKO 2016 (Afstudeer Keuze Ochtend)

IMG_5615Woensdag 9 maart 2016 vond de jaarlijkse AKO (Afstudeer Keuze Ochtend) plaats voor zowel de Bouwkunde als de Civiele Techniek. Deze ochtend heeft als doel om de 2e jaars studenten te helpen bij het maken van de keuze voor hun afstudeerrichting. De ochtend is begonnen met een algemene introductie en uitleg van de verschillende afstudeerrichtingen door docenten.

Na deze algemene inleiding heeft TRACÉ verteld over wat zij kunnen betekenen voor afgestudeerde HBO’ers. Ook hebben zij een studiekeuzetest afgenomen bij de studenten waaruit zal blijken wat de sterke en zwakke punten van de betreffende student zijn. De resultaten zullen binnen 4 weken teruggekoppeld worden naar de studenten, wat hun wellicht kan helpen bij het maken van de keuze.

Het laatste deel van de AKO was opgedeeld in 2 presentatierondes waarin bedrijven de verschillende afstudeerrichtingen praktisch toelichtten en vertelden waar je na je studie in het bedrijfsleven terecht kan. De volgende bedrijven waren hierbij vertegenwoordigd:

 

Constructie:                Witteveen + Bos
Organisatie:                Van Wijnen
Bouwtechniek:           ABT Velp
Architectuur:             Factor Architecten
Infrastructuur:          NTP Infra
Waterbouw:               Boskalis

Het was een erg interessante ochtend waarin de 2e jaars studenten hopelijk een duidelijk beeld hebben gekregen van de verschillende afstudeerrichtingen en hopelijk kan deze ochtend bijdragen in de keuze die zij moeten maken.

Wij willen alle bedrijven bedanken voor hun medewerking tijdens deze succesvolle AKO.