Afstudeerreis was weer een succes!

Afstudeerreis Built Environment 2016

Met 36 afstudeerders en doubleurs, de leden van Commissie Kruip en leraren Rob Groenendijk en Ernst Rob was de afstudeerreis van 2016 met als bestemming Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, één grote gezellige boel. De reis duurde van woensdag 22 t/m dinsdag 28 juni.

Woensdagochtend verzamelden we ons om 07:20 uur op vliegveld Eindhoven. Nadat één van de reizigers bijna zijn paspoort was vergeten, konden we uiteindelijk gelukkig helemaal compleet de 2,5 uur durende vliegreis naar Vilnius maken. Wat een lekker weer! Voor de rest van de dag stond er niets op de planning, dus hebben we genoten van de zon door te relaxen op terrasjes en te wandelen door de stad.
De volgende dag stond er geschiedenis op het programma. Na een stevig ontbijt stonden twee leuke gidsen voor ons klaar om ons een tour door Vilnius te geven. We hebben over Baltische staten, alternatieve wijken en de echte ‘must sees’ van de hoofdstad van Litouwen geleerd. ’s Avonds hebben we flink gefeest.
Vrijdagochtend zaten er wat minder mensen aan het ontbijt dan gisteren. De zwakke magen hadden zich bij deze bekend gemaakt! Ook nu was het warm, dus een dag aan het water was hartstikke welkom. We hebben heerlijk kunnen kajakken vanaf een plek buiten Vilnius naar de stad toe. Onderweg was er tijd om te zwemmen en te chillen. De leuke dag werd afgesloten met een kroegentocht.
Ook op zaterdag stond er een sportief programma klaar. Zodra de brakke hoofdjes één voor één wakker waren geworden, zijn we met de bus naar een klimbos gegaan. Na een middag klimmen, tokkelen, slingeren en kruipen door en over het parcours, hebben we ’s avonds weer gezellig samen gegeten en is er opnieuw een avond gefeest.
“En God heeft den zevende dag gezegend, en die geheiligd; omdat Hij op denzelven gerust heeft van al zijn werk.” Ook wij hadden op zondag een rustdag. Na alle activiteiten en drank kon iedereen nu zijn eigen weg. Er zijn groepjes gaan wandelen, maar er is ook flink gerelaxt door veel mensen.
De laatste dag hebben we besteed aan kasteel Trakai, een stuk buiten Vilnius. Het oude gebouw was door vele meren omringd, erg mooi. Na weinig geslapen te hebben na het laatste avondje stappen, was het dinsdag al weer vroeg tijd om richting het vliegveld te vertrekken.

We kunnen als Commissie Kruip terugkijken op een hele gave reis die we met veel plezier georganiseerd hebben. Bedankt allemaal en veel geluk in de toekomst!