Constructief ontwerper stations

Vacaturenaam

Constructief ontwerper stations

Bedrijfsnaam

Arcadis Nederland

Werkzaam via detacheringsbureau (ja of nee)

Nee

Locatie

Amersfoort

Uren per week

32-40 uur

Korte omschrijving (max. 5 zinnen)

Ben je een constructeur en wil je jezelf ontwikkelen naar constructief ontwerper? Ben je opzoek naar complexe, multidisciplinaire (stations-) projecten en vind je het leuk om tussen de architecten en BIM-ontwerpers te zitten? Dan zoeken we jou!

 

Functie omschrijving

Arcadis is op zoek naar een enthousiaste constructief ontwerper met een basis in de civiele techniek of bouwkunde (constructies). Bewust vragen we niet naar enkel een constructeur, omdat je bij ons gevraagd zal worden je expertise veel breder in te zetten. Bij de aanleg of verbouwing van trein- of metrostations is bouwfasering en integrale afstemming met de verschillende technische disciplines van groot belang. De constructief ontwerper speelt hierbij een essentiële rol.

Je werkzaamheden beslaan onder meer het analyseren van bestaande (soms monumentale) constructies, adviseren in technische en praktische haalbaarheid van constructieve ingrepen en adviseren in bouwfasering en uitvoeringsmethoden. Je zit direct tussen onze architecten en BIM-ontwerpers. Je hebt technische afstemming met onze andere specialisten van onder andere installaties en de spoorse disciplines. Als constructief ontwerper zal je ook gevraagd worden direct af te stemmen met de klant, bouw- en woningtoezicht en aannemers.

Over de afdeling Stations & Architectuur (S&A):
Binnen de afdeling Stations & Architectuur bundelen we de kennis en ervaring van de nieuwbouw en verbouw van trein en metrostations binnen Arcadis, nationaal maar ook steeds meer internationaal. Enkele voorbeelden van projecten zijn het integrale ontwerp van station Rotterdam Centraal, de verbouw van de stations Eindhoven en Zwolle, maar ook de vele projecten op en rond Amsterdam Centraal station. Ook middelgrote stations als Driebergen Zeist, Naarden Bussum of Zoetermeer-Lansingerland zijn projecten waar het team aan werkt. In Qatar hebben we geholpen met het ontwerp van de nieuwe metrostations en in London met de nieuwe metrolijn; CrossRail2.
Kijk hier voor meer informatie.

Functie-eisen

Wij zoeken een collega die voldoet aan de volgende eisen:

  • HBO of WO civiele techniek of bouwkunde (richting constructies);
  • minimaal 2-4 jaar werkervaring;
  • een opleiding HTI beton/staalconstructeur of betonconstructeur BV/MS-eng of staalconstructeur MS-eng is een duidelijk pre. Ten minste dient de intentie er te zijn om dergelijke opleidingen te volgen;

ervaring met Revit en Autocad, ervaring met SCIA-Engineer is een pre.

Arbeidsvoorwaarden Onze visie is al snel onze passie geworden: Improving the quality of life. Deze passie, onze mensen en de samenwerking met de klant geven ons de kans om de toekomst van de wereld vorm te geven. Dag in dag uit. Met vijf kernwaarden bouwen we aan een unieke Arcadis cultuur: People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid. Wij bieden een organisatie en een functie waarbij je een hoge mate van vrijheid hebt om je taken zelfstandig in te vullen in een ambitieus team. De mogelijkheid om samen te werken met verschillende (technische) disciplines zowel binnen het team als binnen Arcadis.

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Samen met onze klanten werken we aan uitzonderlijke en duurzame projecten op basis van onze brede marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en managementdiensten. Ook ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit & diversiteit.
Onze mensen krijgen volop ruimte voor vernieuwende ideeën en goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast hanteert Arcadis marktconforme arbeidsvoorwaarden. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

 

 

Voor- en achternaam

Jochem Beltman

Telefoon

+31 (0)6 2706 0553

E-mail

Jochem.beltman@arcadis.com

Link naar de website

http://vacatures.werkenbijarcadis.nl/vacatures/details/constructief-ontwerper-stations/